Spring til indhold

UL fiskeri

UL fiskeri eller ultra-light fiskeri er en spændende og udfordrende måde at fiske på, som er blevet mere og mere populær blandt fiskeentusiaster. UL fiskeri indebærer at fiske med lette grej og line, hvilket giver en mere følsom og spændende fiskeoplevelse.

På fiskeinfo.dk tilbyder vi et stort udvalg af UL fiskeudstyr og tilbehør fra de bedste danske forhandlere. Vores sortiment omfatter alt fra UL fiskestænger og hjul til specielle UL liner og lokkemad.

Hvad er UL fiskeri?

UL-fiskeri, også kaldet ultralight-fiskeri, er en type fiskeri, hvor der bruges meget lidt udstyr. Fiskeren bruger måske kun en stang og line, eller han kan tilføje et lille hjul og lokkemad. Denne type fiskeri kræver mere færdighed end traditionelt fiskeri, da lystfiskeren skal være i stand til at opdage selv det mindste bid. UL-fiskeri foregår ofte i mindre vandløb eller damme, hvor fiskene ikke så let lader sig skræmme.

UL-fiskeri kan være en meget givende oplevelse, da det giver lystfiskeren mulighed for at komme i kontakt med naturen på en mere intim måde. Denne form for fiskeri kan også være meget udfordrende, da lystfiskeren skal kunne læse vandet og vide, hvor hvor fiskene sandsynligvis vil være. UL-fiskeri er ikke for alle, men for dem, der nyder det, er det en meget givende oplevelse.

UL fiskeri i Put and Take

I de fleste put and take søer rundt omkring i Danmark, ser man flere og flere fiskere gå rundt med de små tynde stænger, med de små mikroblink eller andre mikroagn. Fordelen ved at bruge en meget let stang er, at du kan fiske med agn, der er tungere end 1 gram, og stadig have det sjovt. Jo lettere udstyret er, jo sjovere er det.

Brugen af micro jigs er også eksploderet i de seneste år. Førhen, når man fiskede efter put and take ørreder, brugte man at bruge store skinnende agn, som ørrederne ikke vil være så tilbøjelige til at gå efter. Men nu, med brugen af micro jigs, kan man fiske med meget små agn og alligevel få succes.

Fisk UL fiskeri over alt

En af de gode ting ved UL-fiskeri er, at det er meget alsidigt. Du kan fiske efter en række forskellige fisk, på forskellige steder. Du kan fiske i små vandløb eller damme efter pangfisk eller ørreder. Du kan også fiske i større søer og floder efter aborre, gedde eller andre små rovfisk.

Hvis du er interesseret i at prøve UL-fiskeri, er der et par ting, du skal være opmærksom på. For det første skal du investere i en stang og et hjul af god kvalitet. For det andet skal du være sikker på, at du bruger de rigtige teknikker. Og endelig skal du have tålmodighed og være forberedt på at skulle prøve dig frem og begå nogle fejl. Men hvis du holder dig til det, kan UL-fiskeri være en meget givende oplevelse.

Hvad er vigtigt når du fisker UL?

Ul fiskeri er et af de hurtigt voksende former indenfor lystfiskeri i Danmark. Det er en fantastisk måde at komme ud og nyde sporten på, uanset om du er en erfaren lystfisker eller lige er begyndt. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at komme i gang:

  • Det vigtigste ved ul-fiskeri er at bruge det rigtige udstyr. Du skal bruge en stang og et hjul, der er beregnet til den type, samt den rigtige line og agn.
  • Det er også vigtigt at kende de rigtige teknikker. Når du f.eks. bruger en jig, skal du bruge korte, hurtige bevægelser for at holde agnen i vandet og tiltrække fisk.
  • Et andet tip er at fiske i områder, hvor der er masser af fisk. Det betyder at undgå områder, hvor folk sandsynligvis fisker, f.eks. langs kysten.
  • Endelig skal du være tålmodig og ikke blive modløs, hvis du ikke fanger noget i starten. Med tid og øvelse bliver du en bedre lystfisker og får mere succes.

 

Modtag tilbud til spinnefiskeri fra 8 grejbutikker samlet på blot 1 mail

Modtag tilbud til fluefiskeri fra 8 grejbutikker samlet på blot 1 mail

Modtag tilbud fra 8 grejbutikker samlet på blot 1 mail